De Top 10 dresscodes

Een dresscode helpt de gasten om de juiste keuzes te maken in een passende outfit voor de gelegenheid of feest. Welke onderdelen van de opgegeven dresscode je wel serieus dient te nemen en welke vrijheden je hebt in kledingkeuze verschilt per dresscode. Door de regels te volgens toon je respect naar de gastheer en gastvrouw en zorgt dat je een goed indruk achter laat bij hun en de andere gasten.

Great Gasby dresses

De verschillende dresscodes uitgelegd

Een dresscode voor een feest wordt steeds populairder! Door te kiezen voor een dresscode, zorg je dat de gasten in de gewenste stijl op de gelegenheid verschijnen. Maar welke stijl hoort nu bij welke dresscode? We gaan je richting geven in het woud van richtlijnen en mogelijkheden. In het lijstje zie de verschillende dresscodes staan welke vaak gevraagd worden voor een event. Zo spring je direct naar de pagina van de desbetreffende dresscode.

Een dresscode kiezen voor je feest

Wil je zelf een dresscode opgeven naar je gasten, vraag niet het onmogelijke van je gasten. Zet geen dresscode op je uitnodigingen als je weet dat je genodigden die niet in hun kast hebben hangen. Denk ook na of dit soort dresscode ook past bij de persoonlijkheid/afkomst van je gasten en je geen zware belasting legt op hun te besteden budget. Beide kunnen een drempel vormen om naar het feest te komen.

Dresscode Black Tie

Dresscode White Tie

Dresscode Gala

Dresscode Cocktail

Dresscode Tenue de Ville

Dresscode Bruiloft

Dresscode Smart Casual

Dresscode Casual chic

Dresscode Summer Chic

Dresscode Great Gasby

Kies een outfit welke past bij jou en de dresscode

Ga je naar een feest en twijfel je wat je zult aantrekken. Bij de meeste dresscodes bieden je vrijheid of te zorgen je jezelf kunt zijn. Wat is er nou fijner dan je prettig te voelen in wat je draagt en te kunnen genieten van het feest. Let wel op, dat je niet (te veel) uit de toon valt. Want negatief opvallen wil natuurlijk niemand.