Wat draag je naar een bruiloft?

De uitnodiging voor de bruiloft ligt op de mat. Dan ontstaat de belangrijke vraag; "Wat trek ik aan?". De bruid gaat vaak in het wit, dit is dus off limit. Ga je voor kort of voor lang; dit is afhankelijk van het soort huwelijk waarvoor je uitgenodigd bent. Is het een klein gezelschap in een romantisch restaurant, een kasteel bruiloft, een tuinfeest of wordt het bruidsfeest misschien op het strand gehouden. Vaak staat er in de uitnodiging een dresscode die kan variëren van netjes gekleed, cocktail, tenue de ville, gala, feestelijk, black tie en casual chic. Voor alle dresscodes kies je overdag niet voor zwart; de bruiloft is een vrolijke gelegenheid. Laat de bruid het stralende middelpunt zijn en doe je best om er voor deze feestelijke gelegenheid er mooi uit te zien. Staat er geen dresscode op de trouwkaart ga dan stijlvol en netjes gekleed; het staat mooi op de trouwfoto's en de bruid zal dit zeker waarderen.

Bruidsmeisjes jurken, combineer verschillende modellen in dezelfde kleur

Bruidsmeisjes jurken in verschillende modellen te combineren

Bruidsmeisjes jurken in zomerse lichte kleuren kort en lang combineren

Getuigen en bruidsmeisjes hebben een speciale taak op de bruiloft en mogen zich dan ook extra mooi kleden. Vaak gaat dit in overleg met de bruid. Voor de bruidsmeisjes wordt er meestal een kleur voor de jurkjes aangegeven. Dit zijn veelal mooie zomerse lichte kleuren zoals roze, blauw en groen tinten. Hierbij wordt soms gekozen om alle "meisjes" te kleden in dezelfde jurk, vaak is het mooier om de kleur voor de bruidsmeisjes gelijk te houden maar qua model te variëren. Hierdoor kan iedereen stralen in een mooie jurk die bij hen past, maar je behoud dan wel de eenheid in de kleur, wat de combinatie juist versterkt.

Moeder van de bruid en bruidegom, kies voor stijlvol en chique

Moeder van de bruid en bruidegom in stijlvolle en chique

De moeder van de bruid en bruidegom in geklede pakjes en sjieke jurkjes.

De moeder van de bruid en bruidegom kiezen vaak voor een gekleed avondjurkje met een bolero jasje of een mooie bijpassende stola. Een feestelijk en chique outfit voor een speciale en belangrijke dag. Ook hier zien we veel licht pastelkleuren maar ook mooie zomerse felle tinten zoals rood en royal blauw. Wil je een gekleed setje en zou je het liefst in het zwart gaan, kies dan voor de donker navy blauwe jurken. Afhankelijk van de locatie en in welk seizoen de bruiloft wordt gevierd, kies je voor lang of kort.

Gasten voor de bruiloft, kom in lange black tie galajurken

Gasten voor de bruiloft in lange black tie galajurken

Mooie lange jurken voor bruiloften met dresscode black tie, bruidsfeest in een kasteel

Lange galajurken voor black tie bruidsfeesten zijn mooie geklede jurken in een verscheidenheid aan kleuren en modellen. Zoek iets uit wat bij jou stijl en lichaam past. Bij kasteelbruiloften kan er lekker uitgepakt worden en zijn zelfs de a-lijn wijd uitlopende feestjurken een optie. Is de locatie op het strand, ga dan voor jurken gemaakt van een soepel vallende chiffonstof of kies een asymmetrische jurk; voor kort achter lang weglopend. Heb je een maatje meer, ook dan kan je mooi gekleed naar een bruiloft. Verschuil je niet achter lagen stof maar straal ook in een sierlijke lange japon.